חזרו אליי

חיסכון לילדים: תחשבו רחוק

כל הורה רוצה להבטיח את עתידם של ילדיו, ואחת הדרכים לעשות זאת היא לייצר עבורם חיסכון שיוכל לשמש אותם למגוון מטרות כשיגדלו. איך עושים את זה?

כשילדים נולדים, החיים של הוריהם משתנים באינסוף מובנים. לצד האושר הרב, "נולדות" אינספור דאגות, חלקן מידיות יותר, וחלקן ארוכות טווח.

אין ספק, כי אחת הדאגות המשמעותיות כרוכה ביכולת להבטיח לדור העתיד יציבות פיננסית מסוימת. כל הורה רוצה להיות מסוגל לעזור כלכלית לילדיו, אם אלו יזדקקו לכך. לכן, הורים רבים מנסים לחסוך כסף עבור ילדיהם, בדרכים שונות, במטרה שאותם סכומים יוכלו לשמש אותם כשיגדלו - בין אם עבור השכלה גבוהה, מימון חתונה, הון התחלתי לרכישת דירה ו/או להקמת עסק, או "סתם" סכום שיקל עליהם את הכניסה לחיים "האמיתיים".

חיסכון לכל ילד: חיסכון בחסות המדינה

מתוך ההבנה כי הורים רבים עוסקים בסוגיה זו, החליטה מדינת ישראל לפני מספר שנים לייצר תכנית חיסכון ארוכת טווח לכל ילד. התכנית "חיסכון לכל ילד", של משרד האוצר והביטוח הלאומי, הושקה בתחילת 2017 והיא תכנית חיסכון לכל ילד הזכאי לקצבת ילדים. במסגרת התכנית מופקדים 52 ש"ח לילד מדי חודש (נכון ל-2022) עד הגיעו לגיל 18, בנוסף לקצבת הילדים המשולמת עבורו. הכספים מועברים לחיסכון על שמו של הילד בקופת גמל או בבנק, לפי בחירת ההורים.

בנוסף ל-52 השקלים האלו, המופקדים מידי חודש על ידי הביטוח הלאומי, באפשרות ההורים לחסוך לילדם סכום נוסף של 52 ש"ח, על חשבון קצבת הילדים המשולמת להם.

הפרשה של סכום קבוע מדי חודש

יש מי שיסתפקו בחיסכון זה, אבל ישנן דרכים נוספות לייצר הון התחלתי כלשהו לילדים שלכם. כשמדברים על חיסכון לילדים מדברים על חיסכון ארוך טווח. חיסכון כזה יכול להתנהל בבנקים או בגופים פיננסיים שונים, על ידי פתיחת תכנית חיסכון, אליה מפרישים ההורים מדי חודש סכום קבוע. לתכניות אלו יש בדרך מועדי יציאה קבועים, וסטייה מהם מחויבת ב"קנס".

העלאת הריבית בחודשים האחרונים הפכה תכניות אלו לקצת יותר אטרקטיביות, אבל בהסתכלות לטווח ארוך - התשואה על הסכום הנחסך אינה גבוהה, בייחוד כשלוקחים בחשבון את קצב האינפלציה השוחק את ערך הכסף. היתרון המרכזי של תכניות אלו, הוא העובדה שמדי חודש נגרע סכום מסוים מחשבון הבנק, שאינו חייב להיות גדול ולכן לא משפיע על ההתנהלות הפיננסית של משק הבית, כאשר סכום זה הולך ותופח לאורך השנים.

תיק השקעות: אפשר להתחיל מ-50 אלף ש"ח

אופציה נוספת האפשרית עבור מי שמעוניינים לחסוך לילדיהם היא השקעה בשוק ההון. כיום, בניגוד לעבר, ניתן לפתוח תיק השקעות מנוהל גם בסכומים קטנים יחסית, של כמה עשרות אלפי שקלים. אנחנו ב-VIDEA מנהלים תיקי השקעה מסכומים של 50 אלף ש"ח בלבד.

השקעות למתחילים - כאשר פונים לשוק ההון חייבים לקחת בחשבון כמה דברים:

1. האם יש לכם יכולת להסתכל לטווח הרחוק?

בהשקעה בשוק ההון, ככל שטווח ההשקעה ארוך יותר, כך גדל הסיכוי לתשואה גבוהה יותר. לכן, כאשר שוקלים להשקיע בשוק ההון סכום שישמש את ילדיכם הקטנים - העדיפו השקעה לטווח ארוך. השקעה כזו יכולה להקטין את החששות משוק ההון.

2. תתפקסו על המטרות

גם מי שאין לו הבנה כלכלית מעמיקה יודע כי כשמדובר בהשקעות - ככל שהסיכון גבוה יותר, כך גדל גם הסיכוי לתשואה גבוהה יותר. כדי לדעת מה פרופיל הסיכון המתאים לכם, ואיזה תיק השקעות מומלץ עבורכם על פי ההעדפות והצרכים שלכם - אתם מוזמנים לנסות את השאלון הבא ללא שום התחייבות או השארת פרטים אישיים.

3. רוצים לבד או מעדיפים מנוהל?

כששוקלים להשקיע בשוק ההון קיימות מספר אפשרויות השקעה- תיק השקעות מנוהל או מסחר עצמאי. לעיתים היכולת לשלוט בכל היבט הקשור להשקעה היא קריטית עבור אנשים מסוימים. עבור אחרים, ההכרח להבין בשוק ההון, לצד הזמן שיש להשקיע בניהול התיק מהווים מעמסה גדולה מדי ולכן יעדיפו תיק מנוהל.


רוצה לגלות איך נראה תיק ההשקעות שמתאים בדיוק לך?
רק 8 שאלות פשוטות, והצעה לתיק השקעות אצלך בלי שום התחייבות

לשאלון >>