חזרו אליי

המדריך לפתיחת תיק השקעות

מאיזה סכום ניתן לפתוח תיק השקעות ולמה חשוב לשים לב כשבוחרים את הגוף שינהל אותו עבורכם

הריבית הנמוכה המוצעת בשנים האחרונות במוצרי החיסכון השונים, הופכת אותם לאפיקי השקעה פחות אטרקטיביים. מי שמעוניינים לייצר תשואה קצת יותר משמעותית לכסף שלהם - פונים לאפיקים אחרים, כשאחד הפתרונות הוא פתיחת תיק השקעות.

מה זה בעצם תיק השקעות?

תיק השקעות הוא חשבון ניירות ערך ומוצרים פיננסים שונים המנוהל באופן עצמאי, או על ידי גוף המוסמך לניהול תיקי השקעות. רמת הסיכון של תיק ההשקעות צריכה להיקבע בהתאם לצרכיו של הלקוח ולרמת הסיכון המועדפת עליו. הכסף המנוהל בתיק השקעות נשאר בחשבון הבנק של הלקוח, או בחשבון גוף ההשקעות המנהל אותו, וממנו נגבות העמלות השונות.

כל אחד יכול לפתוח תיק השקעות?

על מנת לנהל את תיק ההשקעות שלכם באופן עצמאי, לרוב לא נדרש רף מינימלי. בעבר, מי שהעדיפו לפנות לגוף מקצועי שינהל עבורם את תיק ההשקעות נדרשו להון התחלתי של 250-300 אלף שקל. כיום, ישנם גופים שונים המציעים ניהול תיקי השקעות מקצועי עם רף כניסה נמוך משמעותית. אנחנו ב-VIDEA מאפשרים ליהנות מהיתרונות של תיק השקעות מנוהל עם הון התחלתי של 50 אלף ש"ח בלבד.

מנוהל או לא מנוהל?

לכאורה, כל אחד יכול לפתוח תיק השקעות ולנהל אותו באופן עצמאי. האופציה הזו טובה עבור מי שרוצים לשלוט בכל היבט הקשור לתיק ההשקעות שלהם. השאלות שחשוב לשאול לפני שבוחרים באפיק זה הן עד כמה אתם מרגישים שאתם מבינים בשוק ההון ומהו אופק ההשקעה שלכם, כלומר כמה זמן אתם מעריכים שיש לכם לתת לכסף "לעבוד" לפני שיהיה לכם צורך בו. ניהול תיק השקעות באופן עצמאי מחייב היכרות עם שוק ההון ויכולת להקדיש זמן לניהול התיק ולמעקב אחריו.

האופציה השנייה היא לפנות לגורם חיצוני שינהל עבורכם את התיק. תיק השקעות מנוהל יטופל על ידי גופים המתמחים בניהול תיקי השקעות, כאשר חלקם אף נעזרים במודלים ובטכנולוגיה מתקדמת, שאינם נגישים לאדם הפרטי. התיק מתנהל על פי קריטריונים שונים שהלקוח קובע מראש, בהתאם לצרכיו של הלקוח ולרמת הסיכון המועדפת עליו, הניתנים לשינוי, כאשר הלקוח נותן למנהל התיק הרשאה לבצע פעולות מסחר בחשבון, מתוך מטרה למקסם את תשואת התיק לאורך זמן. גופים אלה מפוקחים על ידי הרשות לניירות ערך.

למה חשוב לשים לב בעת בחירת הגוף המנהל?

כיצד נקבעת רמת הסיכון:

כאמור, בבניית תיק השקעות חייבים להתייחס למספר פרמטרים, ביניהם הצרכים של הלקוח והיכולת שלו להתמודד עם ירידות בשוק ההון. בעת בחירת גוף מנהל, חשוב לבחון את המודל בו הוא משתמש לקביעת פרמטרים אלו. ב-VIDEA אנחנו קובעים את מבנה התיק בעזרת "מודל מרקוביץ'" - מודל המבוסס על תאוריה שניסח הארי מרקוביץ', אשר זכה בפרס נובל בזכותה. בנוסף, עבור כל תיק אנחנו בוחנים את רמת הסיכון מול תרחישי קיצון המציגים התנהלות של תיק בהרכב דומה בתקופות שונות. כך, אנחנו יכולים לתת ללקוח הערכה כללית מה ההפסד המקסימלי הצפוי לו בתקופות משבר.

מה מדיניות ההשקעה המועדפת:

האם הגוף המנהל את תיק ההשקעות שלכם דוגל במדיניות אקטיבית - השקעה המבוססת על בחירת בניירות ערך ספציפיים, כאלו שהגוף המנהל מעריך כי ישיגו את התשואה המרבית, או מדיניות פסיבית - השקעה הצמודה למדדים? אנחנו ב-VIDEA מעדיפים השקעה פסיבית, כי זו התגלתה במחקרים שונים כעדיפה על פני השקעה אקטיבית, שלא הוכחה ככזו המצליחה להשיג תשואה עודפת לאורך זמן.

אובייקטיביות:

בבחירת הגוף המנהל את תיק ההשקעות שלכם, בחרו את מי שיפעל לטובתכם ויהיה אובייקטיבי. במקרים רבים, לבתי ההשקעות יש זיקה, כלומר – הם משווקים קרנות שהם עצמם מנהלים ומעדיפים לקנות את הקרנות שלהם בתיקים שהם מנהלים, ולא בהכרח את אלו שיתאימו באופן הטוב ביותר עבור הלקוחות שלהם מתוך המבחר הקיים בשוק ההון. בחירת הקרנות של בית ההשקעות שמנהל את התיק עשויה גם להשפיע על גובה דמי הניהול שישולמו בפועל. ההמלצה שלנו היא לבחור בגופים מנהלים הפועלים באובייקטיביות ובוחרים מתוך מגוון הקרנות הקיימות את הטובות ביותר עבור הלקוחות.

מקצועיות:

חשוב לבחור גוף בעל גב מקצועי וחזק, אותו מנהלים אנשי מקצוע מובילים בתחומם. בבחירת הגוף המנהל את תיק ההשקעות שלכם, בדקו עם מי תוכלו לדבר על תיק ההשקעות מתי שתרצו, ועד כמה אנשי המקצוע זמינים לפניות הלקוחות, ויכולים לענות על שאלות המתעוררות.

שקיפות ונגישות:

עד כמה הגוף המנהל את תיק ההשקעות שלכם מאפשר מעקב שקוף, שוטף ורציף? הקפידו שהגוף המנהל את תיק ההשקעות שלכם מאפשר לכם - באמצעים שונים - לראות מהו שווי התיק, מה הרכבו, פירוט התנועות שבוצעו בתיק, שיעור דמי הניהול, כמה הכסף שלכם עשה על פי תקופות שונות ועוד.


רוצה לגלות איך נראה תיק ההשקעות שמתאים בדיוק לך?
רק 8 שאלות פשוטות, והצעה לתיק השקעות אצלך בלי שום התחייבות

לשאלון >>